Милица Богдановић: И да се време врати уназад све бих исто урадила

Објављено Постављено у Алумни

Милица Богдановић
мастер дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства – смер електроенергетске мреже и системи
тренутно на докторским студијама


Eлектрон је организација за коју сам емотивно везана јер сам један од оснивача и сматрам је јако битним делом свог живота. То је онај тренутак када се човек заиста одлучи да жели нешто у својој околини да мења, чега нажалост у Србији има јако мало. Ми смо основали Електрон априла 2013. године, то је био наш бунт против ствари за које смо мислили да могу бити боље на факултету.

Оснивачи поново заједно: Две године након одлуке да ће основати Студентску организацију Електрон 5.4.2013.

Електрон ми је донео много лепих тренутака али било је и ружних ствари наравно, тако је у сваком послу. Кроз њега сам научила много ствари и упознала гомилу дивних људи које вероватно никад не би упознала да нас Електрон није спојио. Са многима од њих сам остала јако добар пријатељ и данас. Рад на заједничким пројектима нас је још више зближио у случају да смо били пријатељи и пре Електрона. Кроз Електрон сам развила многе вештине, пре свега организационе, као и рад у тиму. Нешто крене само са идејом и онда посматраш како пројекти од идеје до релизације мењају облике и приступе, што је заиста велико искуство.

Фотографисање организације: Прва генерација бруцоша са старијим члановима 8.4.2014.

Сваки пут кад се сетим Електрона сетим се лепих тренутака, свих наших дружења, састанака и гласања. Електрон данас видим и даље као младу организацију која је много напредовала од оснивања и која је постала право удружење које се бори за студенте и ради пуно корисних ствари. Јако ми је драго због тога.

Организацију чине људи и њихове идеје и видим да се оне развијају и да је организација на правом путу. На крају када се сетим Електрона и времена у њему, сада кад више нисам у Србији, пожелим да се то време опет врати и тај део студентског живота не би мењала ни за шта. Што би рекли - и да се време врати уназад, све бих исто урадила!