Урош Маринковић | Кандидат за Студента продекана

Објављено Постављено у Активности

Драге колегинице и колеге,

Још од средњошколских дана имам афинитет према ученичком организовању, па сам кроз Ђачки парламент Прве крагујевачке гимназије био део многих пројеката реализованих у циљу како дружења, тако и помагања својим вршњацима да савладају одређене животне потешкоће кроз бројне хуманитарне акције.

 

Од првог дана свог студирања члан сам Студентске организације Електрон, у коју сам ушао са истим циљем, жељан да својим искуством и раније стеченим знањем помогнем својим колегама и упознам мноштво квалитетних људи. Већ на почетку тог пута схватио сам да само чланство у Електрону није довољно да би се решили поједини проблеми које сам сматрао озбиљним, па сам убрзо уз подршку своје организације постао део Студентског парламента и први бруцош на Наставно-научном већу факултета, где сам се брзо упознао са тим како факултет заправо функционише. Захваљујући квалитетном раду и реализованим идејама добио сам велику подршку својих колега и постао председник Студентског парламента.

 

Ову велику част, али и обавезу, прихватио сам са ентузијазмом и жељом да „оживим“ Парламент који је у претходним годинама пао у сенку студентских организација. Веома сам поносан на чињеницу да је у том периоду Парламент био уједињен и да је јаз између организација био незапамћено мали, уз врло успешно реализована заједничка групна спремања како предмета са прве године, тако и по први пут предмета са виших година.

 

Једна од ствари које су ме натерале да се кандидујем за место студента продекана јесте чињеница да Парламент као тело факултета није имао довољну моћ да утиче на све ствари које сам желео да променим, иако су неке од тих ствари обухваћене предлогом нове акредитације факултета.

О стварима које бих желео да променим биће речи у наредним данима, па ми преостаје само да вас позовем да у среду, 17.04. изађете на изборе и заокружите број 2.

 

 

С поштовањем,

Урош Маринковић
Кандидат за студента продекана